Újabb két vakcinát engedélyeztek Magyarországon

Megosztás

A CanSino vakcinája is vészhelyzeti engedélyt kapott a magyar gyógyszerhatóságtól, közölte hétfőn a kínai cég a Reuters szerint – írja a 444.hu. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján azonban cikkünk pubkilálásig nem jelent meg információ ezzel kapcsolatban.

A Convidecia néven is ismert oltóanyag egydózisos eddig Kínában, Pakisztánban és Mexikóban engedélyezték. A klinikai tesztek harmadik fázisa tavaly augusztusban kezdődött, és a New York Times adatbázisa szerint számos országban, köztük Pakisztánban, Oroszországban, Mexikóban és Chilében zajlik.

A cég állítása szerint a vakcina 65,3 százalékos hatékonysággal véd a tünetes megbetegedéstől. A részletes eredményeket még nem tették közzé.

A CanSino vakcinája vírusvektor-alapú, akárcsak a Szputnyik és az AstraZeneca. Abban viszont a Janssenre hasonlít, hogy egyetlen dózis is elegendő az oltóanyagból. A CanSino lehet a Sinopharm után a második kínai vakcina, amelyet engedélyeztek Magyarországon.

FRISSÍTÉS: Valóban engedélyezte a magyar hatóság a kínai CanSino vakcináját – ezt Müller Cecília országos tisztifőorvos közölte az operatív törzs tájékoztatóján. Sőt, jóváhagyták az AstraZeneca vakcinájának Indiában gyártott változatát, ami Covishield néven ismert.

444.hu

Kapcsolódó cikkek