Nem az első komoly anomália az oltópontokon – zsúfolt tömeg, rossz központi szervezettség

Megosztás

Ráadásul az oltópontra kirendelt katona legfontosabb dolga az volt, hogy tiltsa a fényképezést és letöröltesse az elkészült képeket, akinél észrevette, hogy kattintott. Szerencsére, azért közel sem ennyire rossz a helyzet mindenhol, de tegnap Esztergomban ez zajlott. A közösségi oldalon számos ilyennel találkozhattunk már, amit az M1-en nem fogunk látni.

A Facebookon M.V.A. nyilvános posztja szerint: “Update: 1 óra 52 perc óra állunk sorba, pontosabban ennyivel vagyunk a behívási időpont után. Meg 5 méter az épület bejáratáig (y) A sor mögöttünk még hosszabb lett. Katona elvtárstól előbb azt a hírt kaptak, hogyan torlódás oka, hogy számítógépes hiba miatt mára hívták be a holnapi oltandókat is….. ————

Nem szeretném minősíteni, mert 118 év feletti karika kéne, de ez van most Esztergomban, a Vaszary kórház 1-es oltópontján. Mi 10-re voltunk hívva, de még a 8-as behívottak is itt állnak a sorban. Ja, és a kirendelt katona törölteti a fotókat, rászól arra, aki fotózni próbál. Botrány.”

Hadházy Ákos a következőket fűzte hozzá saját közösségi oldalán:

Könnyű úgy oltási eredmènyekkel dicsekedni, hogy egy èv alatt sem tudta a kormàny a megfelelő körülményeket biztosítani a tömeges oltásokhoz. Még az időpont adása sem megy, az alkalmas , tágas, szellős, sok bejárattal rendelkező helyszínek (megfelelően berendezett sportcsarnokok, templomok, csarnokok) találását meg sem próbálták. A zsúfolt körülmények nem a kényelmetlenség miatt tragikusak, hanem azért, mert az oltás nem azonnal véd. Aki az oltás során fertőződik (márpedig ilyen körülmények között BIZTOSAN lesznek ilyenek) az ugyanúgy lehet súlyos beteg még, mintha nem oltották volna.

A hozzászólások között szerencsére többször találkozni olyannal, hogy komolyabb várakozás és zsúfoltság nélkül is meg lehetett kapni a vakcinát az ország más területein.

Kapcsolódó cikkek