Remekel a kormány: Egy koronavírusban elhunyt férfinak is kipostázták a védettséget igazoló kártyát, de más szörnyű baki is becsúszott

Megosztás

Egyébként is igen érdekes maga az igazolvány is, hogy egyáltalán mire jó azoknak, akik megkapták, de legalább az ilyen hatalmas hibákra figyeljen már oda a kormány.

Az RTL Híradója számolt be egy olyan esetről, amikor egy koronavírusban elhunyt férfi kapott védettségi igazolványt. A férfi fia mondta el, hogy apja március 1-én halt meg, a védettségéről szóló igazolás pedig 12-én érkezett meg postán.

A híradónak több néző is furcsa, bár kevésbé morbid anomáliákról számolt be. Volt, akinek két kártyát is küldtek, volt, ahol az egész család egyszerre esett át a betegségen, mégis mindannyian különböző lejáratú igazolványt kaptak. A hibákkal kapcsolatos kérdésekre sem a kormány, sem az Operatív Törzs nem válaszolt az RTL-nek.

De olyan is előfordult már (nem is egy esetben), hogy egy, a betegséget frissen igazoltan másodszor elkapó honfitársunk kapta kézhez az igazolványt, miszerint védett. Igen, látjuk.

Tiborra rájár a rúd mostanában, de azért érik pozitív meglepetések is. A budapesti családapa tavaly ősszel kapta el először a koronavírust, amit november elején pozitív PCR teszt igazolt. Maga a betegség elmondása szerint elviselhető volt: fájt a háta és a mellkasa, de láza nem volt.

A múlt héten azonban újra elkapta a fertőzést, a korábbiakhoz hasonló, de markánsan erősebb tünetekkel: durvábban köhögött és a fájdalmai is erősebbek voltak, mint az ősszel. A pozitív PCR-tesztje március 13-án szombaton készült el. Otthoni lábadozása közben tegnap, kedden, március 16-án igazi meglepetés érte, amennyiben a postás friss, ropogós védettségi igazolványt hozott neki. Annak lejárati dátuma alapján azért kapta meg, mert tavaly átesett a betegségen. (444.hu)

Ha ilyen odafigyeléssel válogatták ki, ki kaphat ilyen igazolványt, akkor ez annyit is fog érni.

Kapcsolódó cikkek