“Rokker Zsolti” is teljes mértékben oltáspárti

Megosztás

Bár a Fidesz-KDNP-frakció politikai érdekekből igyekezett támadni a miskolci egészségügyi bizottság elnökét, a kormánypárti erőktől megszokott félremagyarázással nem sokra mentek.

Minél több embert minél gyorsabban be kell oltani – hangsúlyozta a Velünk a Város önkormányzati képviselője, az egészségügyi bizottság elnöke.

Az elmúlt napokban nagy vihart kavart egy posztja, amelyben azt fogalmazta meg, hogy lehessen választani a vakcinák közül, ahogy azt Orbán Viktor miniszterelnök megígérte a magyaroknak. – A miskolci Fidesz azonban mostanában a Velünk a Város önkormányzati képviselőinek Facebook-posztjaival van elfoglalva, és ezek félremagyarázásával próbálnak pár másodpercnyi hírnevet szerezni, és próbálnak úgy tenni, mintha dolgoznának – fogalmazott Erdei Sándor. Hozzátette: úgy tűnik, a miskolci Fidesz már Orbán Viktorral sem ért egyet.

– Egy Facebook-posztom után indítottak ellenem politikai hadjáratot. Miközben én pont, hogy azt írtam le: minél gyorsabban be kell oltani minél több embert. De adják meg annak is az esélyét, hogy az idős, beteg emberek választani tudjanak a jelenleg kapható vakcinák közül – fogalmazott most Erdei Sándor, aki az önkormányzat Egészségügyi Bizottságának alelnöki posztját is betölti. – Sok idős ember hetek óta vár arra is, hogy legalább oltópontra behívják más vakcinára, ha már helyben, a háziorvosoknál csak kínai Sinopharm áll rendelkezésre. Arról is hallani, hogy 40, 50 éves embereket is oltanak, miközben a 70 évnél idősebbek várnak. Fejetlenség van az oltási tervben.

Több borsodi településről ugyanis azt az információt kapta, hogy vagy a kínaival oltakoznak a helyiek, vagy semmivel, más vakcina egyelőre nem áll rendelkezésre. – Még csak nem is magával a kínai vakcinával van bajom, engem például nyugodtan beolthatnak vele. Arra igyekeztem felhívni a figyelmet, hogy lehessen választani, ahogy azt Orbán Viktor miniszterelnök egy decemberi rádióinterjújában elmondta. Ma viszont inkább azt látom, hogy hiba csúszott az oltási tervbe, sokan nem tudják, milyen rend szerint tudnának oltakozni.

„Az oltást fontosnak tartom, magam is regisztráltam, és erre buzdítok mindenkit, hiszen én is szeretném, ha ezen minél előbb túljutna az ország, a világ.”

– De azt gondolom, abban semmi rossz nincs, ha több vakcina közül lehetne választani ezeken a vidéki településeken is. A Fidesz persze politikai ügyet akar ebből faragni, azzal vádolnak, hogy ellenzem az oltakozást. Holott abszolút oltáspárti vagyok, csak kérnék más vakcinákat is az idős, beteg emberek számára – hangsúlyozta a Velünk a Város önkormányzati képviselője. (Minap.hu)

Nézzük meg, hogyan interpretálta ezt a kormánypárti propagandasajtó, élén a miskolci Fidesz-frakcióval, hogy Erdei igyekezett megóvni minket a továbbra is finoman szólva bizonytalan hátterű kínai vakcinától:

“Az oltásellenességet támogató baloldali országos kampányban vesz részt, feladatának ellátására alkalmatlan a miskolci egészségügyi bizottság alelnöke Erdei Sándor, más néven „Rokker Zsoltti” humorista, ezért azonnali hatályú lemondásra szólította fel a képviselőt a Fidesz–KDNP sajtótájékoztatóján.

Hollósy András, a jobboldali frakciószövetség szóvivője hangsúlyozta: felháborító, hogy amíg a miskolci egészségügyi intézményekben, kórházakban az orvosok, az ápolók éjt nappallá téve mentik az embereket és dolgoznak, addig az egészségügyi bizottság alelnöke közösségi médiás bejegyzésében a kínai vakcina ellen hangol.

– Szégyen és gyalázat, hogy az élet és egészség legfontosabb ügye helyett a miskolci baloldal az elmúlt hetekben mással sincs elfoglalva, minthogy sorozatos sajtótájékoztatókon sajnáltassa saját magát, és közben magyarázza a város gazdasági mélyrepülését és a fenyegető önkormányzati csődöt – fogalmazott a szóvivő. A frakciószövetség nevében felszólította a miskolci baloldalt: ismerjék el, hogy minden vakcina fontos, minden élet számít, és ennek megfelelően álljanak ki a nyugati és a keleti vakcinák mellett is. Hiszen ez az elsődleges, így menthetjük meg az emberi életeket.

– Jelen pillanatban azt látjuk és azt tapasztaljuk, hogy az egészségügyi bizottság elnöke egy laikus, végzettsége szerint vízvezeték-szerelő, az alelnöke pedig egy humorista. Természetesen humoristára szükség van a színpadon, a vízvezeték-szerelőre is szükség van adott esetben a fürdőszobában, de ebben az esetben egy szakbizottság élére egészségügyi hozzáértéssel rendelkező embereket kellett volna tenni. Attól tartunk és attól félünk, hogy aki nem támogatja az élet kampányát, az a halál kampányát támogatja. A miskolci baloldalnak eszébe sem jut, hogy legalább a világjárvány alatt szakemberre bízza ezt a rendkívül fontos bizottságot. Olyan szakemberre, akinek idevágó egészségügyi végzettsége lenne, értene e területhez, és akinek a szakmai kötelességtudata nem engedné meg, hogy ez a baloldali halálkampány Miskolcon is jelen legyen – mondta Hollósy András.

A jobboldali frakciószövetség álláspontja szerint a járványhelyzetben hatványozottan is fennáll a képviselői méltatlanság esete.

– Rokker Zsoltti ne játsszon a miskolciak életével, ezért felszólítjuk Erdei Sándort, hogy azonnali hatállyal mondjon le megbízatásáról, és adja át a helyét olyan szakembernek, aki ténylegesen is segíti és nem hátráltatja a miskolciak járványellenes küzdelmét! – emelte ki a szóvivő.

Hozzátette: nagyon fontos az ebben a járványügyi helyzetben is, hogy az összefogást erősítsük, minden vakcinát próbáljunk meg minél magasabb számban beadni, aki pedig bármilyen, beleértve a kínai vakcina ellen hangol, az nem az élet kampányát támogatja. Végezetül kijelentette: minden élet számít, ezért a miskolci jobboldal arra kéri a miskolciakat, hogy minél többen regisztráljanak a vakcinára, és vegyenek részt az oltásban.” (Boon.hu)

Hát ezzel a félremagyarázással és propagandával teli támadással valóban erősítik az összefogást a járványügyi helyzetben, tisztelt Fidesz!

Kapcsolódó cikkek