Pedagógusok szakszervezete: Kásler és az “EMMI névre hallgató szörnyszülött” alkalmatlan

Megosztás

„Kásler alkalmatlan” címmel közölt írást a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a nedolgozzingyen.hu honlapon.

A szervezet leírja, hogy a miniszternek a parlamentben négy kérdésre kellett volna válaszolnia:

  • Mennyibe került a Kréta rendszer, mennyibe kerül az adófizetőknek a fenntartása?
  • Beoltják-e a digitális munkarend során azokat a tanárokat, akik ezt igénylik?
  • Kompenzálják-e saját eszközeik beszerzéséért, megemelkedett költségeikért a pedagógusokat a szakszervezetek által javasolt 100 ezer forinttal?
  • Az otthon maradó szülőket segítik-e pótszabadsággal az online oktatás ideje alatt?

Véleményük szerint Kásler válaszából szinte semmilyen konkrétum nem derül ki, leszámítva azt az egyet, hogy a kormánynak esze ágában sincs előbb beoltani a pedagógusokat. Ahogy írják, jelenleg több ezer intézményben működik gyerekfelügyelet, viszont meglátásuk szerint a munkát végzők egészsége nem érdekli a kormányt.

„Az ezeket működtető kollégák magukra, immunrendszerükre – és Kásler miniszter ars poeticája alapján – a tízparancsolatra vannak utalva a vírussal szembeni védekezésben”

 – írták.

„Kásler alkalmatlan. És alkalmatlan az EMMI névre hallgató szörnyszülött is, ami nem csak az egészségügy és az oktatás érdekeinek hathatós képviseletére képtelen a kormányon belül, de ezen rendszerek legalapvetőbb működési feltételeinek biztosítását sem képes megszervezni. Alkalmatlanok azok is, akik e szörnyszülöttet etetik, akik hazugságait nap mint nap hajtogatják. Az EMMI-t szüntessék meg! Független oktatási minisztériumot!”

– tették hozzá, mintegy kiáltványként.

Kapcsolódó cikkek