Napi rekord az áldozatok számában, tízezernél is többen vannak a kórházakban

Megosztás

195-tel nőtt a koronavírus magyarországi áldozatainak száma. Velük együtt már 17 421 ember halt bele a vírus szövődményeibe.

Annyi haláleset egy napon még soha nem volt, mint most, az eddigi mélypont 2020. december 5-e volt, 193 koronavírusos áldozattal.

Kórházban 10 284 embert ápolnak, 440-nel többet, mint egy napja. Közülük 1167-en vannak lélegeztetőgépen, az egy nappal korábbinál 100-zal többen. Mindkét adat a legrosszabb a járvány kezdete óta.

Mindössze 3456 újabb fertőzöttet diagnosztizáltak, ami nagyon kevés az elmúlt napokhoz képest, de szintén nagyon kevés, mindössze 13 649 teszt elvégzésével jött ki ez (ennyire kevés tesztet utoljára március 1-jén jelentettek), vagyis

az elvégzett tesztek 25,3 százaléka lett pozitív.

Az adatszolgáltatás héten belüli ingadozásai miatt ezt általában az egy héttel korábbi számmal érdemes összevetni – múlt szerdán 8312 új fertőzött került be a statisztikába –, de most ez is torzíthat, mivel még a hosszú hétvége teszteredményei kerülhetnek most az adatok közé.

Eközben 2382 embert minősítettek gyógyultnak, így az aktív esetszám 879 fővel nőtt, 156 096-ra. Ebből 29 954 fő tartózkodik Borsodban.

Az oltási adatokon látszik, hogy a hosszú hétvége után kedden újra beindultak az oltások. Tegnap 50 269 embert oltottak be.

A 444 táblázata

Az M1 “közmédia” híradója a járványadatok ismertetésénél ismét kitett magáért:

„Belgiumban már azt sem tudni, hogy a harmadik, vagy a negyedik hullám tombol” címmel számolt be a magyar közszolgálati televízió annak az országnak a járványügyi helyzetéről, aminek a fővárosa Brüsszel. 

Elképesztő agymosás és ferdítés nap mint nap, kormányzati megrendelésre

A járvány ottani tombolásáról azt lehetett megtudni a magyar közszolgálati televízió tudósításból, hogy (a keddi adatok szerint)

  • egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy Belgiumban a héten elérik napi szinten a háromezer új fertőzöttet. (Azt nem említették, hogy Magyarországon a naponta jelentett új fertőzöttek heti átlaga ennél jóval magasabb, 7 700 volt a tudósítás időpontjában.)
  • több mint kétezer koronavírusos beteget ápolnak a belga kórházakban. (Nálunk a keddi jelentés szerint majdnem 10 ezret. Belgiumban 1,6 millióval többen élnek.)
  • Ott háromszázan vannak lélegeztetőgépen. (Nálunk 1 067-en.)

Egyetlen összehasonlító adat hangzott el: Belgiumban feleannyi ember kapta meg az első vakcinát, mint Magyarországon. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek