Kimutatás: Nagyon kiélezett a Fidesz és az ellenzéki összefogás harca

Megosztás

Bővült a Fidesz és a Jobbik tábora, kiélezett maradt a verseny a kormánypártok és a hatpárti ellenzék között – derül ki a Závecz Research legfrissebb közvélemény-kutatásából, amelyet a Telex szemlézett és szedte pontokba a legfontosabb megállapításokat:

A Fidesz elmozdult a mélypontról: a decemberi 30 százalék után februárban 31, most 33 százalékra nőtt a tábora a teljes népességen belül.

A DK és a Jobbik holtversenyben az ellenzéki oldal legerősebb pártjai. A Jobbik tavaly év végén 7, egy hónappal ezelőtt 9 százalékon állt, most pedig 11 százalékon. A DK februárban a választókorúak 10 százalékára számíthatott, ezúttal 11 százalékra. Mögöttük a Momentum áll, az előző hónapokéval azonos, 6 százalékos táborral. Az MSZP támogatottsága nem változott, ezúttal is 5 százalékot kapott.

A kis pártok közül ebben a hónapban az LMP és a Mi Hazánk 2-2 százalékot ért el, a Párbeszéd és a Kétfarkú Kutyapárt 1-1 százalékot.

A hat együttműködő ellenzéki párt és a Fidesz–KDNP versengése rendkívül szoros. Egy hajszállal az ellenzéki együttműködés listája vezet: 37 illetve 36 százalékon állnak. Az utóbbi időben valamivel szűkült az ellenzék előnye, decemberben 4, a múlt hónapban 2 százalékponttal volt több támogatója, mint a kormánypártoknak.

További részletek a Telex írásában.

Kapcsolódó cikkek