Nagy Feró a Kossuth-, Karikó Katalin és Merkely Béla a Széchenyi-díjasok listáján

Megosztás

A koronavírus-járvány miatt ugyan a díjátadók elmaradnak, de a Kossuth- és a Széchenyi-díjasok listáját is közzétették. Előbbi listán talán a legismertebb név Nagy Feró énekes, zeneszerző, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere.

Szerepel a listán még Szarvas József Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, Harsányi Gábor kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, író, érdemes művész is. A teljes lista a Telex cikkében tekinthető meg.

A Széchényi-díjasok között találjuk Dr. Karikó Katalin kutatóbiológust, biokémikust, az mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatóját, a mainzi BioNTech alelnökét, a Pennsylvaniai Egyetem egyetemi docensét, aki “Magyarország számára kivételesen értékes tudományos pályafutása során a gyógyszerkutatás és -gyártás területén elért, világszerte kiemelt jelentőségű eredményei, valamint a koronavírus-világjárvány leküzdéséhez az első, klinikailag is bizonyítottan hatásos ellenszer kidolgozásával hozzájáruló, korszakalkotó munkája elismeréseként” kapta a díjat.

Szintén Széchenyi-díjban részesült Dr. Merkely Béla kardiológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Semmelweis Egyetem rektora, az Általános Orvostudományi Kar Kardiológiai Tanszékének, valamint Sportorvostan Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója. A teljes lista a Telexen olvasható.

Kapcsolódó cikkek