Hatalmasat ugrott előre tavaly Miskolc a leglátogatottabb turisztikai célpontok listáján

Megosztás

A koronavírus-járvány és az amiatt bevezetett szabályok alaposan átszabták a turisztikai térképet 2020-ban. Mivel a szabályok javarészt csak belföldi turizmusra adtak lehetőséget, így tavaly a kikapcsolódni vágyó honfitársaink belföldi úti célok után néztek, a külföldről érkező turistaroham pedig a nemzetközi utazási és repülési korlátozások miatt 2020-ban elmaradt – írja a KSH összegzése alapján a Minap.hu.

Ennek hatását láthatjuk a hazai turisztikai települések toplistáján is: a budapesti kerületek többsége jóval hátrébb került az élmezőnyből, számos vidéki nagyváros pedig akár 5-10 helyet is ugrott előre. Még ebből a mezőnyből is kiemelkedik Miskolc, amely az előző évi 23. helyről 12 helyet javítva a 11. helyen landolt 2020-ban, olyan hagyományosan nagy vendégforgalmú városokat is megelőzve, mint Gyula vagy Eger.

A Miskolc város turisztikai cégét, a MIDMAR Kft.-t vezető Orosz Eszter szerint ez részben szerencse a szerencsétlenségben, részben pedig tudatos tervezés eredménye. „Amikor elindult a járvány és életbe léptek a korlátozások, sejtettük, hogy mi vár ránk, ezért egy ötletes és céltudatos kampányt készítettünk elő, amelyet bármikor el tudunk indítani, amikor majd ismét lehet utazni. A korlátozások megszűntével kezdtük az online hirdetéseket, amik eredményeként egy kicsit levegőhöz jutott a városi turisztikai szektor.” – fogalmazott az ügyvezető a Minap.hu-nak.

További részletek a Minap.hu cikkében.

Kapcsolódó cikkek