Döbbenetes: “A szerződésekből kiderül, valami oltári nagy disznóság zajlik a kínai vakcinák beszerzése körül”

Megosztás

Eleve furcsa, hogy például az orosz oltóanyaghoz képest háromszor annyiba kerül darabja, óriási a valószínűsége, hogy hatalmas túlárazással és egy orbitális méretű közpénz-lopással állunk szemben. Miért is volt szükség magyar közvetítőcég bevonására a beszerzésnél, amikor a többi vakcinánál ilyen nem kell?

Hadházy Ákos alaposan átböngészte a szerződéseket és elképesztő dolgokra bukkant. Ezt közösségi oldalán meg is osztotta.

“A kormány tényleg teljesen hülyének néz mindenkit

Gulyás miniszter nyilvánosságra hozta (ez is újdonság: a saját Facebook-oldalán) az orosz és a kínai vakcinák beszerzéséről szóló szerződést. Ebből azonnal kiderül, hogy valami orbitális nagy lopás folyik itt, teljesen nyilvánosan!

Az orosz vakcinát meg tudta venni közvetlenül az állam 20 dollárért a két adagot, közvetlenül egy moszkvai cégtől. A kínai vakcinánál viszont egy MAGYAR KÖZVETÍTŐCÉGEN KERESZTÜL vásárolta, 60 euróért. A kínai vakcina tehát legalább kétszer annyiba kerül, mint az EU által lekötött, drágább fajta oltóanyagok (Pfizer vagy Moderna), de lehet, hogy valójában háromszorosnál is nagyobb a túlárazás. A közvetítőcég 150 millió eurót kap a kínai vakcinaszállítmányért (30 százalékát előre ki is fizették), vagyis mintegy 53 milliárd forintot! Ha csak kétszeres a túlárazás, máris keletkezett 26 milliárd forint tiszta haszon!

És ami a lényeg: ennyi pénzért a kínai elvtársak igazán ideadhatták volna a 3. fázisú vizsgálatuk eredményét, és akkor mindenki megnyugodhatna, akinek ezt az oltóanyagot kínálgatják, sőt, most már mondhatjuk, hogy tukmálják. Rengeteg kérdés merül fel ezzel az üzlettel kapcsolatban, de az már most látszik, hogy valami oltári nagy disznóság van itt!”

Átszámítva ennyibe kerülnek adagonként a különböző vakcinák hazánkban:

“Kínkeserves volt, de legalább ennyit már tudunk.

Sinopharm – 11700 forint
Moderna – 9200 forint
Pfizer/BioNTech – 4100 forint
Szputnyik V – 1800 forint
AstraZeneca – 1500 forint per adag”

Kapcsolódó cikkek