Az Országgyűlés történetének legsúlyosabb pénzbírságát rótta ki az ellenzéki képviselőre Kövér László

Megosztás

„Az Országgyűlés történetének eddigi legsúlyosabb büntetését szabta ki rám: 8,2 millió forintot azért, mert kiállok a kerületi rendelők ügye mellett” – írta Tordai Bence a Facebook-oldalán.

A Telex.hu cikke szerint a Párbeszéd képviselője március 1-jén arra akarta rávenni Varga Mihály pénzügyminisztert a parlamentben, hogy írja alá az ellenzéki párt kezdeményezését. Telefonjával szerette volna rögzíteni az eseményt, hogyan reagál Budapest 4. számú választókerületének országgyűlési képviselője arra, hogy 9,3 milliárd forintot vontak el a II. kerületi orvosi rendelőktől.

Tordai azért küzd, hogy ezt az összeget adják vissza. Varga úgy ítélte meg, hogy Tordai a telefonjával akadályozta a munkáját, a Facebookon provokációnak minősítette az esetet. Tordai szerint udvarias és békés volt a viselkedése, Varga és az Országgyűlés vezetője, Kövér László ezt másként látta. Csak emlékeztetőül: korábban a Jobbik elnökét, Jakab Pétert 4 millió forintra büntette Kövér a krumplis akciójáért, ezt a viselkedést kétszer olyan súlyosnak gondolta.

Telex.hu, Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Kapcsolódó cikkek