Zoltán nőnek adta ki magát az interneten és ezzel milliókat csalt ki egy másik férfiból

Megosztás

A rendőrség közlése szerint F. Zoltán gondolt egyet, és hamis képekkel és névvel létrehozott egy női álprofilt egy internetes oldalon. Zoltán egyszerűen akart sok pénzhez jutni, ami rövidesen sikerült is.

Mikor találomra bejelölt több férfit is ismerősnek, egy kocsi lakossal is összeismerkedett. Őt rövidesen megkérte arra, hogy utaljon el neki némi pénzt. Majd miután sikeresen behúzta a csőbe a férfit, további okokat talált ki arra, hogy még több pénzt kérjen.

A legalacsonyabb kért összeg pár ezer forint volt, de egyszer sikerült egy összegben 600 ezer forintot is kicsalnia belőle.

A gyanú szerint 2020. november 20. és december 3. között több mint 2,5 millió forintot szerzett így. A sértett csak ezután tett feljelentést Tatai Rendőrkapitányságon. A rendőrök azonosították és március 10-én a budapesti lakcíméről előállították F. Zoltánt. Őt gyanúsítottként kihallgatták, ellene csalás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte és azt állította, hogy korábban hasonló módon őt is megkárosították. A rendőrök a kutatás során olyan tárgyakat is lefoglaltak, amit a gyanúsított a megszerzett pénzből vásárolt.

Kapcsolódó cikkek