Hogy áll jelenleg az előválasztás? – megjelent a Nyomtass Te is! legújabb száma

Megosztás

Az már köztudott, hogy demokratikus módszerrel szeretné kiválasztani az ellenzéki oldal azt a jelöltet, akit mindenki támogat majd egy-egy adott választási körzetben, hogy egyedül mérkőzzön meg a Fidesz jelöltjével a 2022-es országgyűlési választáson. Ugyanezen a módon akarják kiválasztani az ellenzéki szavazók segítségével a közös miniszterelnök-jelöltet is – olvasható a Nyomtass Te is! legújabb számában.

Az ellenzéki együttműködésben részt vevő hat párt, a Párbeszéd, DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP megállapodott arról, hogy mind a 106 választókörzetben lesz előválasztás. A koronavírus-járvány miatt a több hétig tartó előválasztás augusztus közepén indul, az egyéni képviselőjelölteket egy fordulóban, a miniszterelnök-jelöltet pedig két fordulóban választják majd ki.

Azok is szavazhatnak majd, akik 2022 áprilisáig betöltik a 18. életévüket.

Az előválasztáson mindenki indulhat, aki elfogadja a jelölti feltételeket, amelynek része képviselőjelöltként 400, miniszterelnök-jelöltként 20 ezer támogatói ajánlás összegyűjtése is. Az előválasztás lebonyolítására a szervező hat párt a napokban felállítja az Országos Előválasztási Bizottságot.

Az előválasztás intézményét már alkalmazták egyszer, így választották ki Budapesten Karácsony Gergelyt, aki aztán le is tudta győzni a másik főpolgármester-jelöltet, Tarlós Istvánt. Most próbálják majd ki először országos méretekben is.

Ha szeretne még hasonló tartalmakat látni, akkor látogasson el a nyomtassteis.hu weboldalra, ahol minden lapszámot ingyen elolvashat! Aki úgy gondolja, hogy ezekről a hírekről másoknak is értesülniük kell, annak csak annyi dolga van, hogy több példányban kinyomtatja vagy lefénymásolja, majd tovább terjeszti ingyenesen. 

Kapcsolódó cikkek