Vádat emeltek a Koncz Ferenc haláláért felelős baleset okozója ellen, a hölgyet elítélhetik

Megosztás

Egyértelműen ő volt a hibás a balesetért, ami a fideszes országgyűlési képviselő életébe került.

Vádat emelt az ügyészség az ellen a sofőr ellen, aki tavaly nyáron autójával akart megfordulni, amikor összeütközött Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselővel, aki a helyszínen meghalt.

A halálos balesetet egy 44 éves nő okozta, Bekecsen. Figyelmetlenül akart megfordulni a kocsijával, amikor egy motoros nekiment. A motoros, Koncz Ferenc, belehalt a sérüléseibe – írja a vaol.hu.

A Miskolci Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott 2020. július hónap elején, a reggeli órákban, Bekecs belterületén közlekedett személygépkocsival, vele szemben ellentétes irányban haladt a fideszes képviselő motorkerékpárral.

A vádlott mögött egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi is közlekedett. A vádlott meg akart fordulni, így miután elment mellette a kocsi és a teherautó, balra kormányozva felhajtott az útra annak ellenére, hogy egy arra közlekedő kamion teljes egészében kitakarta a szembejövő forgalmat. Így a vádlott nem győződött meg a kanyarodás előtt, hogy akadályozza-e a motoros közlekedését.

Az ügyészség szerint Koncz Ferenc ugyan észrevette a kanyarodó autót, de már túl közel volt hozzá. Hiába vészfékezett, nem tudott megállni, jobbra borulva, csúszva nekiment az autónak.
A fideszes politikus olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen, az orvosi ellátás közben meghalt.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott és eltiltanák a közúti járművezetéstől is.

Related posts