Győrfi Pált tömeggyilkosnak nevezték és számon kérik rajta, miért irtja ki a magyar népet

Megosztás

A szóvivő az elmúlt egy évben lett igazán ismert arc minden magyar ember számára, bár korábban is sokat láthattuk a rokonszenves mentőst a televízióban. Oltást népszerűsítő videói miatt azonban a vakcinát ellenzők szemében főellenség lett és egészen durva sértéseket kap.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét elkeserítik az oltásellenesek.

„Engem személy szerint elkeserítenek a kétkedő hangok, irracionális és veszélyes az, amit az oltásellenesek csinálnak. Hitkérdés lett, hogy ki melyik vakcinával szimpatizál, de ezeknek a megnyilvánulásoknak a legtöbb esetben semmi alapja. Pozitív, hogy ahogy telik az idő, nő a bizalom az oltások irányában, hisz látják, hogy akik megkapták, jól vannak” – mondta Győrfi Pál a Metropolnak adott interjúban.

Ő maga nagyon sok üzenetet kap, ezek legtöbbje ugyan pozitív, de akadnak durva negatív üzenetek is. Vannak, akik azt kérik számon rajta, miért nem visel maszkot futás közben, miközben sportoláshoz köztudottan nem kell. „De ez mind semmi ahhoz az internetezőhöz képest, aki tömeggyilkosnak nevezett, majd megkérdezte, „miért irtom ki a magyar népet”. Ja és még azt is hozzátette, hogy „sebaj, majd jól megbűnhődök mindezért”. Igyekszem ezeket a helyzeteket derűsen kezelni. Ez mindig jó stratégia, még akkor is, ha sokszor nehéz optimistának maradni.”

Sem Győrfi, sem a szűk családja nem kapta el a vírust, és én most már nem is fogja, mivel januárban megkapta az oltást.

Úgy véli, száz százalékosan már nem tudunk visszatérni ahhoz az élethez, amit 2019-ben éltünk. „Nemcsak a világ, de mi is megváltoztunk, rájöttünk, hogy pénznél és a karriernél sokkal fontosabb a biztonság és az egészség. Ha ezt sikerül továbbvinnünk, akkor egy sokkal egészségtudatosabb jövő elé nézhetünk.” (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek