Ózdon talált egy bankkártyát, megpróbált vele fizetni – rossz ötlet volt

Megosztás

Jogtalan elsajátítás vétség, és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 32 éves helyi asszonnyal szemben – közölte a rendőrség.

Az eljárás adatai szerint a gyanúsított 2021. március 5-én 12 óra előtt az egyik ózdi postahivatalban talált egy pénztárcát. A tárcában bankkártya, SZÉP- kártya, és több mint 50.000 forint készpénz volt.

Az elkövető a talált tárgyakat nem adta le a kártyatulajdonos bankban, hanem egy élelmiszerüzletben próbált meg a fizetőeszközökkel vásárolni, de azokon nem volt fedezet, így a tárcában talált pénzzel egyenlítette ki a számlát.

A rendőrségi bejelentést követőn a járőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést, és a biztonsági kamerafelvételek megtekintése után két órán belül eljutottak az elkövető lakcíméig, ahonnan a nőt előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók az asszonyt gyanúsítottként hallgatták ki, akinél megtalálták a kártyákat, valamint 44.000 forint készpénzt is lefoglaltak tőle.

Kapcsolódó cikkek