Egy egész sor nemzetközi szervezet írt levelet a magyar kormány médiára gyakorolt torzító lépései miatt

Megosztás

A Nemzetközi Sajtóintézet (IPI) mellett további 15 médiaszabadságért küzdő nemzetközi szervezet, köztük az RSF és az EFJ által is aláírt, Margrethe Vestager versenyjogi biztosnak címzett levél szerint az Európai Unió tétlensége is hozzájárul ahhoz, hogy a magyar kormány a médiapiacot eltorzító lépéseit másolni kezdte Lengyelország és emiatt romlik a médiapiac sokszínűsége Európában – számolt be róla a Media1.hu portál.

Az érintettek nem először fordulnak levélben az Európai Bizottsághoz, amiért az nem cselekszik az egyes médiapiaci szereplőknek juttatott állami pénzek kapcsán. Az aláírók pontos névsora IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A Media1.hu cikke szerint a dokumentum aláírói úgy gondolják, hogy az Európai Bizottságnak már érdemben foglalkoznia kellett volna azokkal az évek óta az asztalán fekvő beadványokkal és aggályokkal, amelyek a magyarországi médiapiac torzulásaival kapcsolatosak. Az aláíró szervezetek szerint a média- és reklámpiaci torzító intézkedések hozzájárultak ahhoz, hogy Közép-Európában folyamatosan romlik a médiapluralizmus, azaz a média sokszínűségének helyzete. Azt követelik, az Európai Bizottság indítson gyors vizsgálatot a még mindig függőben lévő, az állami támogatásokra vonatkozó panaszok ügyében.

További részletek a Media1.hu cikkében.

Kapcsolódó cikkek