Sajnos úgy tűnik, még a következő években is keményen jelen lesz életünkben a koronavírus-járvány

Megosztás

Az Egészségügyi világszervezet próbál rájönni, meddig tarthat még ez a kényszerű állapot, de arra jutottak, hogy 2021 végére még nem leszünk közel a végső megoldáshoz.

Bár a lezárások és az oltási programok hatására több helyen lassul a covid terjedése, Dr. Mike Ryan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vészhelyzeti igazgatója szerint nem valószínű, hogy az idén véget érne a koronavírus-világjárvány.

„Véleményem szerint nagyon korai és valószínűtlen azt gondolni, hogy az év végére túl leszünk ezen a víruson,”

mondta Ryan egy keddi sajtótájékoztatón. „Amit viszont meg tudunk tenni, ha okosak vagyunk, az az, hogy véget vetünk a kórházi kezeléseknek és a haláleseteknek, a tragédiának a világjárvánnyal összefüggésben.” Ehhez nagyon fontos lenne beoltani a legveszélyeztetettebb csoportokat, köztük az egészségügyi dolgozókat.

A WHO jelenleg arra összpontosít, hogy a lehető legkisebb mértékűre csökkentse a fertőzés mértékét, és minél több embert oltsanak be a koronavírus ellen. A vakcinaszállítmányokat illetően a helyzet már javult a 10 héttel ezelőttihez képest, bár „hatalmas kihívások” fordulnak elő elosztásukban, az előny pedig továbbra is a vírusnál van – fogalmazott a a WHO elöljárója. Két hónapja múlt héten először nőtt újra nagy mértékben a fertőzöttek száma globálisan.

„Ha a vakcinák nem csak a halálesetekre és nem csak a kórházi kezelések számára kezdenek el hatni, hanem jelentős hatásuk lesz a terjedés dinamikájára és annak kockázatára, akkor, azt hiszem, hogy közelebb fogunk jutni ahhoz, hogy kordában tartsuk a világjárványt”

tette hozzá Ryan. Elmondta ugyanakkor azt is, hogy bár az oltás segít életeket menteni, azok az országok, ahol csak erre hagyatkoznak, hibát követnek el.

(444.hu)

Hozzászólások

Related posts