A polgármester elismeri, Tiszaújváros komoly bajban a járványt tekintve

Megosztás

A fertőzöttek száma meredeken emelkedik, oltóanyag pedig csak nagyon kevés áll rendelkezésre.

Dr. Fülöp György polgármester saját Facebook oldalán ismertette a nem túl szívderítő helyzetet.

Kedves Tiszaújvárosiak!

A helyi járványügyi statisztika sajnos meredek emelkedést mutatott az elmúlt egy héten: a hivatalos tájékoztatás szerint újabb 54 tiszaújvárosi fertőzöttet regisztráltak, 16 beteget pedig kórházban ápolnak a tüneteik súlyossága miatt. A fertőzöttek zömében fiatal felnőttek és gyerekek; a többségüknél sajnos komoly tüneteket okoz a koronavírus-fertőzés. Örömhír, hogy 11 főt gyógyultnak nyilvánítottak, így jelenleg 87 aktív esetről van tudomásunk.

A számadatok mellett az alábbiakról tudom tájékoztatni Önöket a helyi járványügyi helyzetet illetően:

➡️A felnőtt háziorvosok folyamatosan, kis adagokban kapják a különböző típusú koronavírus elleni védőoltásokat, ennek megfelelően zajlik az állami rendszerben regisztrált tiszaújvárosiak oltása. Az egyszerre beadható oltóanyagok kis mennyisége miatt egyelőre nincs lehetőség az oltópont megnyitására, az injekciók beadása így a felnőtt háziorvosi rendelőkben történik. A Kormányhivatal kérésének megfelelően az önkormányzat minden szükséges technikai segítséget megad a háziorvosoknak, ami az oltás gördülékeny lebonyolításához szükséges.

➡️ Az Oktatási Hivatal március 4-éig meghosszabbította a Tündérkert Óvodában korábban elrendelt rendkívüli szünetet.

➡️A Szent István Katolikus Általános Iskola egy osztályában továbbra is digitális munkarend szerint tanulnak a diákok.Vigyázzanak magukra!

Kapcsolódó cikkek