Döbbenetes feladat egy középiskolai gólyatáborban: madzagra kötött banánt kellett bekapniuk a tizenéves lányoknak

Megosztás

A Telex szúrta ki azt a videót, amelyen az egri Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium tavalyi gólyatáboráról készült összeállításban az egyik feladat során terpeszbe állított fiúk alá befektetett lányok láthatóak, a fiúk derekára kötve banán lóg egy madzagon, a banánt pedig a lányok héjastól próbálják bekapni.

A lap megkeresésére Sipos Mihály, az iskola igazgatója megerősítette, hogy a videót az iskola több évtizedes hagyományra visszatekintő gólyatáborában készítették a diákok. A programok összeállítását és lebonyolítását döntően felsős diákok végzik, tanárok segítségével és felügyeletével. Ugyan a „banános feladat” célja távol állt bármiféle szexuális indíttatástól, és sem szülők, sem gyerekek nem jelezték, hogy megalázó lenne bárki számára, miután egy másik, hasonló nevű iskola egy diákja és igazgatója is megkereste őket pár napja, az „ily módon üggyé vált” esetet kivizsgálták, majd a videót eltávolították.

“Az inkriminált videónak szexuális tartalmat tulajdonítani, a „feladatot” szexuális játéknak minősíteni túlzónak vélem” – tette hozzá a Telexnek írt levelében az igazgató.

Telex.hu

Kapcsolódó cikkek