Brutálisan végzett újszülött kisbabájával a felsőzsolcai “édesanya”

Megosztás

A felháborító és semmivel nem magyarázható kegyetlenség jutalma 16 év fegyház.

A Miskolci Törvényszék tizenhat év fegyházbüntetésre ítélte – nem jogerősen – azt a nőt, aki megölte újszülött gyermekét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcán – közölte a bíróság a verdikt után kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövettet emberölés bűntettében találták bűnösnek a nőt.

A tényállás szerint a nő családjával együtt élt felsőzsolcai otthonukban, ahol élettársával közösen nevelték négy kiskorú gyermeküket; 2018-ban a vádlott ismét teherbe esett, azonban titkolta terhességét, nem járt terhesgondozásra és nem vett igénybe orvosi ellátást, gondozást sem; 2019 februárjában a közösen használt lakás egyik szobájába bezárkózva egészséges lánygyermeket szült, majd az újszülött nyaka körül egy éles tárggyal 20 szúrást ejtett, aminek következtében a csecsemő életét vesztette.

A kedden kihirdetett ítélet nem jogerős, mert az ügyészség a büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik. (Blikk.hu)

Kapcsolódó cikkek