Állami bank finanszírozza Rogán Antal új neje és családja több mint ezerhektáros földvásárlását

Megosztás

A miniszterelnöki kabinetfőnök új neje, Obrusánszki Barbara és annak szülei két további társukkal kevéssel az esküvő előtt, novemberben szerződtek 1022 hektár földbirtok adásvételéről. A vételár csaknem egészét a kormányzati irányítás alatt álló Budapest Bank 1,58 milliárdos hitele fedezi. A pénzintézet ősszel ráadásként 315 millió forint kölcsönt biztosított az Obrusánszki apuka friss céges érdekeltségének is – derül ki a Nyomtass Te is! legutóbbi számából.

Az üzlet pikantériája, hogy a vevők alig 83 millió forintot tudtak összeszedni a vételárhoz. A maradék összeget, azaz közel 1,6 milliárd forintot a Budapest Bank Zrt.
finanszírozza a 2020 novemberére datált adásvételi szerződés szerint. A Budapest Bank emellett egy másik, tavaly októberi szerződés szerint további, összesen 315
millió forintos összegű kölcsönt biztosított az Obrusánszki Zsolt érdekeltségébe tartozó Ductus Kft.-nek. A kérdéses időszakban a Budapest Bank kormányzati irányítás alatt állt.

A vevők mindegyike „földműves”-ként van nyilvántartva, helyben bejelentett lakosként pedig elővásárlási joguk is van bizonyos területekre. Érdekesség, hogy a szerződésből kiolvashatóan mindhárom Obrusánszki néhány héttel a nagy biznisz előtt fedezte fel magában az agrárvonzalmat: augusztus 14-én vették fel őket a földműves-nyilvántartásba.

Ha szeretne még hasonló tartalmakat látni, akkor látogasson el a nyomtassteis.hu weboldalra, ahol minden lapszámot ingyen elolvashat! Aki úgy gondolja, hogy ezekről a hírekről másoknak is értesülniük kell, annak csak annyi dolga van, hogy több példányban kinyomtatja vagy lefénymásolja, majd tovább terjeszti ingyenesen. 

Kapcsolódó cikkek