Rogán Antal szerint egyáltalán nem lett földtulajdonos a felesége

Megosztás

Az utóbbi időben bejárta a magyar sajtót a hír, mely szerint Rogán Antal új felesége, Rogán Barbara és családtagjai hatalmas földbirtokot vásárolnak Északkelet-Magyarországon – többen is hitetlenkedve figyelték a hirtelen meggazdagodást, amit a család bemutatot. A miniszter azonban most a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy mindebből semmi sem igaz.

“Az egész földvásárlási ügyet hazugságokon alapuló gyűlöletkampányra használta fel a baloldali sajtó. A cikkek megjelenése előtt engem egyik orgánum sem keresett meg, nem voltak kíváncsiak arra, hogy az általuk szerzett információk valóban igazak-e. A feleségem állami banktól hitelt nem kapott és semmilyen föld nem került a tulajdonába. Ráadásul a jövőben sem szeretne földtulajdonos lenni”

– mondta a lapnak Rogán.

Ezzel együtt az eredeti hír nem “csak úgy”, hanem egy adásvételi szerződés alapján született, melyet az egyik érintett település, Tardona önkormányzata töltött fel a honlapjára a földvásárlásoknál megszokott módon – a vásárlás több mint másfél milliárd forintról szól úgy, hogy 1,58 milliárdot a Budapest Banktól kapott hitelből fedeznek Rogán Barbaráék.

Kapcsolódó cikkek