„Eljött a leszámolás ideje!” – késsel fenyegette feleségét a borsodi férfi

Megosztás

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség zaklatás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben – olvasható az Ügyészség honlapján. A vádirat szerint, a vádlott és a felesége házassága már régóta megromlott és bár még nem váltak el, a nő három éve közös lakóhelyükről egy másik, Kazincbarcikához közeli településre költözött.

A vádlott 2020. november 5- én reggel felhívta telefonon a feleségét és közölte vele, hogy „Eljött az elszámolás ideje!”. A hívás után a vádlott autóval a sértettet lakásához ment, ahol a sértettet meglátta, odahívta a gépkocsijához. Az autóban ülő vádlott a lehúzott ablakon keresztül ismét megfenyegette a nőt, hogy „Most eljött a leszámolás órája!”. A fenyegetőzés közben a vádlott szavainak nyomatékot adva, a kezében lévő 7,5 cm pengéjű zsebkéssel hadonászott. A nő annyira megijedt a vádlott fellépésétől, hogy azonnal autóba ült és a rendőrségre ment, ahol feljelentést tett. A történteket követően, a sértett telefonon felhívta a vádlottal közös lányukat és a beszélgetés közben hallotta, amint a lány közelében lévő vádlott azt kiabálja, hogy „Most még el tudtál menekülni a rendőrségre, de legközelebb nem fog sikerülni!”.

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbára bocsátás intézkedés alkalmazására és az elkövetéshez használt kés elkobzására tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak.

(Képünk csak illusztráció!)

Kapcsolódó cikkek