A minisztérium máris szépíti Orbán botrányos mondatát – nem csak az oltóponton mondják meg, milyen vakcinát kaphat az ember

Megosztás

Bár azt a tényt az EMMI sem cáfolta, hogy ha az éppen rendelkezésre álló oltóanyag nem felel meg nekünk, akkor irány vissza a várólistára.

„Magyarországon az oltás önkéntes és ingyenes. Tehát amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk” – mondta Orbán Viktor pénteken Andrej Babis cseh miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatóján. Erről részletesebben IDE KATTINTVA olvashat.

Az ATV megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumától, valóban csak az oltópontot tudjuk-e majd meg, éppen mivel akarnak beoltani minket. A válasz szerint nem: már az előzetes értesítésből ki fog derülni.

„Az értesítéskor arról is tájékoztatást kapnak, hogy a számukra kijelölt oltóponton milyen oltóanyag áll rendelkezésre. A vakcina típusáról helyben is tájékoztatást kap, ha valaki nem olvasta volna el figyelmesen az értesítést.”

Az EMMI szerint „aki nem fogadja el a számára biztosított időpontban elérhető vakcinát, az országba érkező vakcinaszállítmányok függvényében később újra kap majd értesítést”.

444.hu

Kapcsolódó cikkek