Ez komoly? Orbán szerint hazánkban azért tartják be a szabályokat ilyen remek mértékben, mert volt róla nemzeti konzultáció

Megosztás

Egy hivatalos, nemzetközi tárgyaláson találta ezt mondani miniszterelnökünk. Ennyire fontos lenne a milliárdok elszórásában élen járó konzultációs költekezés?

Orbán Viktor pénteken Andrej Babis cseh miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatót a Karmelita kolostorban. Itt osztotta meg az egybegyűltekkel azt a gondolatát is, miszerint

“a magyarok európai mértékben is kiemelkedő arányban tartják be a szabályokat, ami szerinte összefügghet azzal, hogy nemzeti konzultációt folytattak a korlátozásokról.
Ezért azt mondta, lesz ilyen a nyitásnál is, egy újabb, február közepétől március elejéig tartó konzultáción kérdezik majd meg az embereket például arról, hogy egy vagy több lépésben történjen-e a nyitás, mindenkire kiterjedjen vagy csak egy bizonyos körre.

Tombol a járvány második hulláma? Sebaj, fogjunk kezet… – Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Orbán Viktor és Andrej Babis nem kerülték a hagyományos üdvözlési formákat.
Egyébként a központi járványoldal adatai szerint:

  • eddig 33 898 eljárást indítottak a kijárási tilalom megszegése miatt. Ebből 2319-en kaptak figyelmeztetést, 17 449-en helyszíni bírságot és 14 130 esetben tettek szabálysértési feljelentést.
  • A maszkviselés szabályainak megszegése miatt 1628 esetben indítottak eljárást a tömegközlekedésen, 21 763 ember ellen pedig közterületeken vagy üzletekben intézkedtek.
  • Az üzletek, vendéglátóhelyek és szórakozóhelyek közül eddig 144-et zártak be a szabályok megsértése miatt. A vendéglátósokra vonatkozó szabályokon egyébként a múlt héten külön szigorítottak, hogy elvegyék a kedvüket a tömeges nyitástól.

Orbán Viktor pénteken arról is beszélt, hogy Andrej Babissal szemben van egy előnye, az, hogy neki nem koalíciós kormányt kell vezetnie, így a döntéshozatal gördülékeny lehet.

444.hu

Kapcsolódó cikkek