Ez így szép lesz – máris van olyan magyar ember, aki papíron megkapta az oltást, a valóságban azonban nagyon nem

Megosztás

Reméljük, Orbánék nem így akarják gyorsabban elérni a lakosság magasabb oltottsági arányát. Főszereplőnk ugyanis csak papíron részesült az oltásban, a valóságban szó sem volt ilyenről.

Míg a legtöbben már szeretnének túl lenni az oltáson, és a kezükben az igazolással várni, hogy milyen kiváltságok, felmentések járhatnak nekik a korlátozások alól, van, aki a papírt már megkapta, az oltást viszont még nem.

Egy olvasónk beszámolt arról, hogy pénteken reggel teljesen más ügyben megjelent a háziorvosánál, ám hamarosan kiderült, hogy a rendszer szerint megkapta a koronavírus elleni vakcinát, méghozzá január 31-én a Semmelweis Egyetem Korányi utcai épületében, az anyagcsere-endokrinológiai részlegén. Szerinte viszont nemhogy oltást nem kapott, de nem is kaphatott volna, hiszen nem jogosult.

A Hvg.hu olvasója elküldte el azt a dokumentumot, melyen szerepel, hogy január 31-én – amikor még kizárólag az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozókat, illetve az otthonok lakóit oltották – megkapta a Pfizer-BioNTech-vakcina első adagját, méghozzá a bal karjába.

Férfi olvasónk több hibát is talált az adatlapon. Például azt, hogy nőként van feltüntetve, holott nevéből is egyértelműen látszik a tévedés. Az adatlapra írták, hogy február 21-én kell visszamennie a következő oltásra. Megkeresésünkre háziorvosa megerősítette a tévedést, ám annak okairól egyelőre nincs információja.

Megkerestük a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőt, hogy megkérdezzük, hogyan fordulhatott elő ilyesmi, rendszerszintű problémáról, vagy egyedi esetről van-e szó, illetve mi a dolga ilyenkor a háziorvosnak és főleg annak a tévesen regisztrált nem oltottnak, aki később szeretné megkapni az oltást, így viszont egyelőre nincs rá lehetősége. Amint megkapjuk a válaszukat, cikkünket frissítjük.

Megkerestük az adatlapon ellátóként szereplő orvostanhallgatót is, de egyelőre nem kaptunk választ.

Frissítés: reagált az üggyel kapcsolatban a Koronavírus Sajtóközpont. Azt írták: „a szóban forgó esetben valószínűleg a budapesti oltásnál hibáztak az adatfelvitelnél, a TAJ-szám elírásával. Az adminisztrációs hibát javítják.”

Kapcsolódó cikkek