Tragédia: Ismét lezuhant egy futballcsapat repülőgépe, rengeteg a halott

Megosztás

Öt éve már megrázta a világot egy brazil focicsapat repülőgép-szerencsétlensége, most ismét lezuhant egy gép Brazíliában, nem sokkal a felszállás után.

Alig öt évvel a Chapecoense tragédiája után egy újabb brazil futballcsapat, a Palmas repülőgépe zuhant le helyi idő szerint vasárnap reggel. A gépen utazó négy játékos, valamint a klub elnöke és a pilóta sem élte túl a balesetet – tudósít az Index.hu.

Január 24-én vasárnap reggel 8:15-kor lezuhant a klubunk elnökét, Lucas Meirát szállító repülőgép. A gépen tartózkodott továbbá Wagner kapitány, valamint a Palmas futballistái közül Lucas Praxedes, Guilherme Noé, Ranule és Marcus Molinari. A gép a felszállás után, a felszállópálya közelében lezuhant. Sajnálattal közöljük, hogy senki sem élte túl a balesetet. Ebben a keserves pillanatban imádkozunk minden érintettért, és a klub minden támogatást megad az elhunytak hozzátartozóinak

– olvasható a Palmas közleményében.

A Globo Esporte beszámolója szerint a kisgép egy Luzimanguesben található privát repülőtérről szállt fel, és indult Goianiába, ahol a Vila Novával meccsel a Palmas a Green-kupában. A felszállás után azonban eddig tisztázatlan körülmények között a gép lezuhant, a fedélzeten tartózkodók pedig életüket vesztették.

A brazil lap beszámolója szerint azért mentek különgéppel a hétfői meccs helyszínére, mert a felsorolt futballisták pozitív koronavírustesztet produkáltak néhány nappal ezelőtt, így el kellett őket szeparálni a többiektől. A 32 éves klubelnök, Lucas Meira is velük tartott.

A Palmast 1997-ben alapították, jelenleg a brazil negyedosztályban (Série D) szerepel, miután 2019-ben megnyerte a Tocantins állami bajnokságot. A klubnak ez volt a hetedik bajnoki címe az ötödik vonalnak számító állami bajnokságban.

Hozzászólások

Related posts