Kínában járt az OGYÉI magyar bizottsága vakcinagyárat vizsgálni

Megosztás

A magyar OGYÉI szakértői Pekingbe látogattak, hogy a gyógyszerkészítmények helyes gyártási körülményeit ellenőrző, úgynevezett GMP (Good Manufacturing Practice – Jó gyártási gyakorlat) inspekciót végezzenek a Sinopharm leányvállalataként működő China National Pharmaceutical Group (CNBG) koronavírus elleni oltóanyagának gyártására kialakított üzemében – írja a HVG.


Lukács Ferenc, Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) Hatósági Ellenőrzési Főosztályának vezetője elmondta, hogy a tavaly májusban átadott gyárban az ellenőrzést végző magyar szakértők végignézhették a teljes gyártási folyamatot, továbbá rendelkezésükre bocsátották a gyártásról szóló, teljes dokumentációt is. A főosztályvezető méltatta a CNBG részéről irántuk tanúsított, nyitott hozzáállást. “Amit akartunk, meg tudtuk nézni” – közölte.

A Sinopharm oltóanyaga december 30-án kapta meg a feltételes piaci engedélyt Kínában, amely alapján a 18 és 59 év közötti korcsoportba tartozók körében alkalmazzák az országban. A kínai tesztek eredményei alapján a szer 79,34 százalékos hatásossággal nyújt védelmet a koronavírus-fertőzéssel szemben.

Hozzászólások

Related posts