Sárga lapot javasol az ölelkező focistáknak egy politikus

Megosztás

Julian Knight, a brit parlament digitális, kulturális, média- és sportbizottságának (DCMS) elnöke azt javasolta, kapjanak sárga lapot azok a labdarúgók, akik a koronavírus-járvány ideje alatt is ölelkezéssel, illetve kézfogással ünneplik csapatuk gólját.

A politikus szerint a futballisták az ölelkezéssel és a kézfogással rontják a világjárvány elleni óvintézkedések hatékonyságát, és túlzásba vitt gólörömükkel rossz üzenetet küldenek az országos veszélyhelyzet idején.

A játékvezetők sárga lapot adnak mezlevételért, és ebben az esetben is megtehetnék ugyanezt. Aki megkockáztatja, hogy másvalaki elkapja a koronavírust, az is sportszerűtlen, nem igaz?

– magyarázta Julian Knight.

A Premier League irányelvei kimondják, hogy kerülni kell a felesleges kapcsolatot, különösen az ellenfél játékosaival. Ez magában foglalja a kézfogást, a pacsizást és az ölelést is. Éppen ezért jelentős visszhangot kapott a médiában, hogy a Manchester City nyolc játékosa összeölelkezve ünnepelte Phil Foden gólját a Brighton ellen 1-0-ra megnyert szerdai bajnoki meccsen.

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek