Tiszaújvárosban lazítanak a szabályokon

Megosztás

Végre valami jó hír, aminek sokan örülhetnek a borsodi városban.

A hivatalos információk szerint az elmúlt egy héten újabb 10 koronavírussal fertőzött tiszaújvárosit regisztráltak az illetékes hatóságok – közölte a Facebookon Fülöp György január 11-én. Tiszaújváros polgármesterének Információi szerint

  • a betegek közül jelenleg 9 fő szorul kórházi ellátásra
  • 43 fő meggyógyult
  • 1 fő pedig elhunyt a koronavírus-fertőzés következtében.
  • az aktív esetek száma jelenleg 245.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal visszavonta a Tiszaújvárosi Rendelőintézet bizonyos egészségügyi dolgozóit érintő kirendelő határozatát, melynek értelmében január 12-től folytatódhat a tüdőgyógyászati szakrendelés, illetve a lakossági tüdőszűrés.

Nagyné Kántor Judit, a Tiszaújvárosi Rendelőintézet főigazgatója arról tájékoztatta a városvezetőt, hogy az intézmény dolgozóinak fele már jelentkezett a Covid-19 elleni védőoltásra, melyet a napokban várhatóan meg is kaphatnak. Az önkormányzat természetesen minden segítséget biztosít ahhoz, hogy megfelelő körülmények között kaphassák meg a védőoltást azok a tiszaújvárosiak, akik szeretnének élni a lehetőséggel, ezért kezdeményezik egy vagy akár több oltópont kialakítását a rendelőintézetben.

Az elmúlt időszakban kedvezően alakultak a helyi járványügyi statisztikák, Miskolczi István rendőrkapitány pedig arról tájékoztatott, hogy a tiszaújvárosiak rendkívül fegyelmezettek voltak a maszkviselést illetően. Mindezeket figyelembe véve

a prevenciós bizottság tagjaival egyöntetűen a közterületi szájmaszk viselés szabályának megszüntetéséről döntöttünk – közölte a hírt Fülöp György.

Január 12-étől csak a rendeletben kijelölt (a képen felsorolt) közterületeken kötelező a szájmaszk viselése. A továbbiakban úgynevezett „lelkiismereti maszkviselést” javaslunk, azaz ezután is mindenkit arra biztatunk, hogy – amennyiben a körülmények lehetővé és indokolttá teszik – viseljen szájmaszkot a saját és környezete egészsége érdekében – írja a Borsodihir.hu.

Kapcsolódó cikkek