Palkovics állítólag benyújtotta a lemondását, de Orbán ezt nem fogadta el

Megosztás

A 444.hu értesült róla, hogy az innovációs és technológiai miniszter tavaly év végén le akart köszönni posztjáról, de a kormányő továbbra is számít a munkájára. A miniszterelnök sajtófőnöke szerint kacsa a hír.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter volt sokáig a negyedik Orbán-kormány legerősebb embere, az elmúlt hónapokban a miniszterelnök viszont elkezdte visszavágni a jogosítványait – mutatott rá a 444.hu. Az innovációs tárcától előbb elvették az uniós pénzek felügyeletét, most pedig egymás után építik le a rendszerben Palkovics fontos embereit.

Az említett holnap úgy tudja, hogy tavaly év végén a miniszter megelégelte ezt, és benyújtotta a lemondását. Orbán Viktor viszont ezt nem fogadta el, és közölte a miniszterrel: továbbra is számít a munkájára.

„Minden ciklusban ugyanaz a forgatókönyv. Felépít egy sztárminisztert, aztán szétszedi. Először volt Navracsics, majd Lázár, most pedig Palkovics” – mondta egy belsős informátor a 444-nek.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az Alfahírnek küldött üzenetben reagált a feltételezésre, méghozzá elég szűkszavúan, de egyértelműen: “Tisztelt Szerkesztőség! Ez kacsa”.

További részletek a 444.hu írásában.

Kapcsolódó cikkek