Bíró László: „A hangzatos ígéretek ellenére kevés dolog valósult meg a választások óta”

Megosztás

Októberben időközi országgyűlési választást tartott Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókörzetében, ahol végül a Fidesz jelöltje, Koncz Zsófia nyert az ellenzék támogatását élvező Bíró László előtt. Utóbbival az Alfahír készített évértékelő interjút.

“A hangzatos ígéretekkel kapcsolatban kevés dolog valósult meg a választások óta. A szerencsi térségben továbbra is sokan várják a kizászlózott alapkővel ellátott munkahely-teremtő beruházást, de érdemi döntések, információk még nem láttak napvilágot az eltelt hónapokban” – nyilatkozta az Alfahírnek Bíró László.

A Jobbik regionális elnöke szerint a választókerületben a tömegközlekedés helyzete nem javult, a taktaközi településekre továbbra sem megoldott a megyeszékhely felé történő rendszeres be és hazajutás, és sok településen nincs csatornázott szennyvíz, szilárd útburkolat, de még a vezetékes víz sem megoldott.

“A több mint 5000 lélekszámú nagyközségben, Tiszalúcon a kampányban bejelentett fejlesztések helyett mára a helybeni orvosi ügyelet is elkerült Szerencsre… A helyi mentőállomás további sorsáról egyelőre csak egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot, annak ellenére, hogy a mentőállomással kapcsolatos fejlesztések is a Fidesz kampányban kiemelt helyet foglaltak el.”

A jobbikos politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a koronavírus-járványra hivatkozva meghozott kormányzati intézkedések különösen rosszul érintik a szerencsi térséget. “A legfontosabb most, hogy az önkormányzatoknak forrást kell biztosítani legalább a kötelező feladatainak ellátása érdekében. Sajnos a forráselvonásokkal a megválasztott képviselőnk is minden bizonnyal maradéktalanul egyetértett, tekintve, hogy azt 132 “bátor” társával egyetemben szavazta meg” – mondta Bíró László.

Megyei önkormányzati képviselőként úgy látja, az ott élők jó része kiszolgáltatott, a munkanélküliségi adatok elkeserítően alakulnak a pandémia óta. Ezzel és további témákkal kapcsolatos részletek az Alfahír interjújában.

Forrás: Alfahír

Kapcsolódó cikkek