Sosem ér véget a nagybevásárlás – Mészáros Lőrinc kezébe kerülhet a teljes kelet-magyarországi áramhálózat

Megosztás

A gázszerelőből lett milliárdos már meg is tette ajánlatát. Márpedig nagyjából tudjuk, mi történik azokkal a dolgokkal, amire Mészáros és a többi NER-oligarcha szemet vet. Az áramellátásunk is hamarosan tőlük függhet.

A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően, 2021. harmadik negyedévben zárulhat.

Az Opus Global Nyrt. kötelező érvényű ajánlatot tett az E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (TITÁSZ) megvásárlására – közölte a Mészáros Lőrinc érdekeltségében álló vállalat. A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően, 2021. harmadik negyedévében zárulhat.

Az Opus ajánlatát december 23-án tette, az E.On Hungária Zrt. német anyavállalatával, az E.On Beteiligungen GmbH-val 2019. októberében létrejött megállapodása értelmében. Az ajánlat a TITÁSZ 100 százalékos részvénycsomagjára vonatkozik.

Az E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. az ország észak-keleti ötödén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében tevékenykedik. Közel 400 településen több mint 760 ezer otthonban és munkahelyen biztosítják a szolgáltatást. A cég tavalyi árbevétele a nyilvános cégadatok szerint 49,9 milliárd forint volt, üzemi eredménye 2019-ben 9 milliárd forint.

Az Opus Global Nyrt. Magyarország egyik legtőkeerősebb tőzsdei befektetési holdingja, a BÉT 5. legnagyobb vállalata. Portfóliójában a turisztikai, mezőgazdasági, ipari és energetikai, valamint vagyonkezelési divíziók és vállalatai 2020. első három negyedévében összesen 8,9 milliárd forint üzemi eredményt értek el.

Hvg.hu

Kapcsolódó cikkek