A veszélyhelyzet miatt még nem emelik a bérleti díjakat az önkormányzati lakásokban, sőt, támogatás is igényelhető

Megosztás

A Miskolc Holding Zrt. tulajdonában lévő albérletek január első napján hatályba lépő bérleti díjemelése a veszélyhelyzet leteltét követő 90 napig felfüggesztésre kerülnek, tehát a januári bérleti díj számla a decemberivel lesz azonos – írták a Miskolc Holding Ingatlangazdálkodási Igazgatóságának közleményében.

A 2020. november 1. napján megemelt bérleti díjak továbbra is, változatlanul érvényben maradnak, azokat a jelenlegi intézkedések nem érintik. Azok a bérlők, akiknek bérleti díja novemberben emelkedett, az emeléssel kerültek abba a díjkategóriába, mint a januári bérleti díjemelés felfüggesztésével érintett bérlők, tehát őket az adott területen élő, hasonló adottságú lakás bérlőihez képest hátrány nem éri, fizetési kötelezettségük azonos mértékű. 

Egyúttal szintén január elején – valamennyi bérlő tekintetében – kezdeményezik az önkormányzatnál az óvadékfeltöltéssel kapcsolatos fizetési kötelezettség felfüggesztését is.

Tekintettel arra, hogy az év végi ünnepek miatt már nincs lehetőség a postai úton történő, egyéni értesítésekre, a bérlők a januári bérleti díj számlákkal együtt fognak részletes tájékoztatást kapni a 2021. fizetési kötelezettségek alakulásáról.

Továbbá a rászoruló bérlők 2020. november 1. napjától lakbértámogatást vehetnek igénybe. A támogatási kérelmek a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Lakosságszolgálati Főosztályának Szociális és Köznevelési Osztályán nyújthatók be.

A megítélt támogatás összegével a havi bérleti díj – a jövedelmi, vagyoni helyzet függvényében – 10, illetve 20 %-kal csökkenthető.

Kapcsolódó cikkek