Az átlagos magyar ember szinte csak karácsonykor eszik halat

Megosztás

A magyarországi halfogyasztás tetemes hányadát adja a jarácsonyi időszak – derült ki egy felmérésből. Szakértői becslések szerint a haltermelők ekkor értékesítik a teljes éves étkezési halmennyiség nagyjából 40 százalékát – mondta Nagy István agrárminiszter december 17-én.

A magyar hal egészséges és kiváló minőségű – hangsúlyozta Nagy István, arra buzdítva mindenkit, hogy az idei karácsonyi vacsorához magyar halat vásároljon, ezzel egyaránt támogatva saját egészségét, a fenntarthatóságot, valamint a hazai termelőket és munkavállalókat.

Szólt arról is, hogy Magyarország kormánya a koronavírus-járvány idején jelentős erőfeszítéseket tett a bajba jutott hazai haltermelők megsegítésére, ezt szolgálta a 800 millió forint értékű állami haltelepítés, továbbá a gazdaságvédelmi akcióterv keretében több mint 500 millió forintos támogatás, amely a munkahelymegtartást segítette a halgazdálkodási ágazatban.

Kapcsolódó cikkek