Magyarországon is felbukkant egy titokzatos fém monolit

Megosztás

A közösségi médiás „kihívások” után újabb láz söpör végig a világon. Rejtélyes monolit jelent meg Utah, Kalifornia, Új-Mexikó, Románia, Belgium, Hollandia és Anglia után Magyarországon is.

Természetesen nem földönkívüli üzenetet tolmácsoló idegen dolgokról van szó, az először Stanley Kubrick 2001: Űrodüsszeia című filmjében először felbukkanó, háromszög alaprajzú monolit másai biztosan emberi kéz alkotta tárgyak. A három méter magas, csillogó utahi monolitot először járőröző vadőrök szúrták ki egy helikopterről, miközben a térségben élő kanadai vadjuhokat számolták.

Azóta a világ számos pontján felbukkantak rövid időn belül, most már Magyarországon is találtak egyet. A Telexnek többen is beszámoltak az újpalotai fémoszlopról. Egyikőjük kutyája gyanakodva meg is szaglászta a fura szerkezetet, „ami a Rákospalotai határút ás a Szentmihályi út által közrefogott nagy, füves pampán meredezik”.

A magyar monolit tehát egy füves puszta közepén áll magában, a távoli háttérben az újpalotai lakótelep szürke betoncsíkja húzódik. A Telex olvasója szerint a kivitel is elég “magyaros”: A beszámolók alapján nem tömör, hanem fémvázra szegecselt lemez”.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ki rakosgatja ki a fura fémoszlopokat a világ különböző pontjaira. A legvalószínűbb feltételezés eddig, hogy egy új-mexikói művészcsoporttól származhattak az első titokzatos fémoszlopok. Bárki is készítette az elsőt, Európában is gyorsan követőkre talált.

Kapcsolódó cikkek