Potencianövelővel és droggal kereskedett a letartóztatott ózdi díler

Megosztás

Ózdon és a környező településeken élő fogyasztóknak adhatta tovább a kábítószert és az illegális potencianövelő szereket az a férfi, akinek december 12-én letartóztatását rendelte el az Ózdi Járásbíróság – tudósít a Borsodihir.hu.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított autójában és az általa használt ingatlanokban december 9-én kábítószert, több száz darab magyarországi forgalmazási engedéllyel nem rendelkező férfi potencianövelő hatású gyógyszert, a kábítószer adagolásához, értékesítéséhez használt mérlegeket és egyéb eszközöket, valamint csaknem 6 millió forintot találtak.

A gyanúsított korábban több ismerősének értékesíthetett speed néven ismer kábítószert, valamint illegális férfi potencianövelő hatású gyógyszereket. A gyanúsítottal szemben kábítószer-kereskedelem és nem engedélyezett gyógyszer kereskedésével elkövetett gyógyszerhamisítás bűntette miatt indult eljárás, mely bűncselekmények miatt akár 10 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A büntetés mértékére figyelemmel tartani kell attól, hogy a gyanúsított a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne.

Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk esetleges befolyásolásával meghiúsítaná az eljárás eredményességét, vagy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek miatt a bíróság 2021. január 12-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett.

Borsodihir.hu

Kapcsolódó cikkek