Migráns-alagutak a déli határnál – tényleg ennyire hülyének néznek mindenkit?

Megosztás

Csak egy kicsi matek és kiderül, egy-egy ilyen alagúthoz 26 napig kellene dolgozniuk a trükkös, gonosz migránsoknak az ásással. Ennyi idő alatt hova figyelnek a hatóságok? De ha már ásás… hova tűnik a rengeteg föld, amit kiásnak? Elképesztően sok sebből vérzik ez az egész történet, mégis naponta kapjuk az arcunkba és milliók be is dőlnek.

Robert Yugovich korábbi Facebook-bejegyzése figyelemreméltóan taglalja a nyilvánvalót.

“Sokan utálnak számolni, de néha azért nem árt…

Migránsok ástak alagutat a határkerítés alatt, itt a rendőrségi felvétel az egyik végéről. Mint a mellette elhelyezett mérőszalag mutatja, 70 centiméter az átmérője (kevesebb nem is nagyon lehet, ha felnőttek is át akartak jönni rajta). A keresztmetszete tehát 0.35×0.35×3.14=0.385 négyzetméter. A híradások szerint 37 méter hosszú volt, így 14.25 köbméter földet kellett hozzá kiásni. Hol van?!Az alagútban egyszerre csak egy ember dolgozhatott, méghozzá csak a kinti végétől (aki átjutott a kerítésen, az nyilván nem állt neki bentről kifelé alagutat ásni, hanem menekült, ahogy csak tudott). Ráadásul az első 1-2 méter után már csak homokozólapáttal, maximum gyalogsági ásóval, hogy a nyele is elférjen odabent. Ugyan mennyi ideig tarthatott kiásni?!

És még csak nem is ez a szűk keresztmetszet. Ennyi föld 25-30 tonna súlyú, és ezt ki is kell hordani az alagútból. Egyszerre ezt is csak egy ember csinálhatja, amíg az előző be nem kúszott a fejtés frontjáig és a földadaggal együtt ki nem kúszott belőle, méghozzá hátrafelé (megfordulni nincs hely), addig a következő nem indulhatott el, hiszen hogyha találkoznak, nem tudják kikerülni egymást. A bejárattól a fejtés frontjáig tartó út hossza az ásás előrehaladtával persze egyre nő, az átlagos hossz kb. 19 méter. Ezt kell minden alkalommal megtenni befelé kúszva, maga előtt tolva egy üres kosarat, amibe az ásó ember majd a földet teszi, és a földdel teli kosárral együtt hátrafelé kúszva vissza. Azt hiszem, nagyon méltányosan számolom, ha azt mondom, hogy egy-egy ilyen út legalább negyedóra.

A legnagyobb szakértő, Bakondi György minden héten közli a rettegésben tartó migráns-híreket

Maga a kosár, amiben a földet szállítják, sem lehet túl nagy, ha odabent ki akarják cserélni az üres és a földdel teli kosarat, illetve, ha az ásó ember az üreset maga elé akarja bűvészkedni, hogy megtölthesse a kiásott földdel, a földdel megtöltöttet pedig maga mögé akarja juttatni, hogy a szállító kihúzhassa. Azt is tekintetbe kell venni, hogy a szállító a szűk alagútban hátrafelé hason kúszva aligha tud túlságosan nagy terhet mozgatni. Nem hiszem, hogy sokat tévednék, ha azt mondom, hogy mindezt figyelembe véve egy-egy alkalommal mintegy 10 kilogramm földet lehet kijuttatni. Vagyis alsó hangon 2500-szor kell megtenni az alagút szájától a fejtés frontjáig és vissza vezető, jóindulattal átlagosan negyedórásnak számított utat. Ez 625 óra, vagyis 26 nap, föltéve, hogy napi 24 órában percnyi megállás nélkül, éjjel-nappal dolgoztak. Kis híján egy hónapig. És egy hónap alatt mindez nem tűnt föl az ott járőröző határőröknek.

“Tudom , megint én vagyok az akinek semmi sem jó ! Aki utalja a fideszt (meg a vmszt) de b@szodjon meg az a kormány aki képes ennyire hülyének nézni a polgárokat !! Meg az a szavazó is aki ezeket a szélhámosokat támogatja !!!Itt tényleg ennyi hülye van ???

Kapcsolódó cikkek