Két iskolát bezártak a koronavírus miatt a borsodi városban

Megosztás

Bár az Operatív Törzs nem rendelt el rendkívüli szünetet, az intézményvezetők saját hatáskörben hosszabbították meg a téli szünetet Tiszaújvárosban.

December 7-e óta újabb 33 igazoltan koronavírussal fertőzött tiszaújvárosi beteget regisztráltak a hatóságok, 11-en meggyógyultak, így az aktív esetek száma jelenleg 293 – számolt be a legfrissebb adatokról Fülöp György Tiszaújváros polgármestere.

A Hunyadi és Széchenyi iskola vezetői saját hatáskörükben úgy döntöttek, hogy a téli szünetet megelőző héten

(a Széchenyiben december 14-18., a Hunyadiba december 15-18. között) tanítás nélküli munkanapokat rendelnek el – tette hozzá.

Tiszaújvárosban is látható az egyértelműen emelkedő tendencia az új fertőzöttek között

A pedagógus és tanulói hiányzások mértéke nem éri el azt a szintet, hogy az Operatív Törzs rendkívüli szünetet vagy digitális munkarendre való átállást rendeljen el, ezért az intézményvezetők a tanítás nélküli munkanapok átcsoportosításával kívánják elősegíteni a koronavírus-fertőzés terjedésének lassítását városunkban.

A kormányrendelet értelmében a szociális étkezést igénybe vevő nyugdíjasok részére csak kiszállítással biztosítható a szolgáltatás, ezért a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ és a Tiszaújvárosi Intézményműködtető Központ december 9-től megszervezte az ebéd lakásra szállítását:

mindazoknak, akik étkeztetésben részesülnek, és továbbra is igénylik a szolgáltatást, hétköznaponként ételhordóban szállítják ki az ebédet. Az ételhordót az intézmény biztosítja. A szolgáltatással kapcsolatban az 548-190-es telefonszámon tudnak egyeztetni az intézménnyel.

A Tiszaújvárosi Rendelőintézetben megkezdődik a dolgozók tesztelése az állami szűrőprogram keretében – jegyezte meg a polgármester.

Borsodihir.hu

Kapcsolódó cikkek