Csak egy szavába kerül és Szájer József 40 milliós végkielégítést kap az EP szabályai szerint

Megosztás

Az Európa Parlamentből távozó képviselőknek busás végkielégítés jár, függetlenül attól, milyen okból is történt a lemondás vagy a távozás. Csak kérnie kell Szájernek és máris jár neki egy kellemes, 40 milliós végkielégítés. Ugye mi is elfogadnánk?

A Blikk írt arról, hogy a távozó uniós képviselőknek minden parlamentben töltött év után plusz egy havi fizetés jár az EP szabályai szerint. Márpedig Szájer József 16 éven át volt európai parlamenti képviselő, azóta, hogy Magyarország 2004-ben csatlakozott az Európai Unióhoz. Fizetése átszámítva havi 2,5 millió forint volt, így

16 ÉV UTÁN NEM KEVESEBB MINT 40 MILLIÓ FORINT PLUSZJUTTATÁSRA SZÁMÍTHAT AZ EURÓPAI PARLAMENTTŐL. HA KÉRI. 

A végkielégítés ugyanis nem jár automatikusan, ezt a távozó politikusoknak kérvényezniük ki az EP-től. Szájer József

Szájer József – Fotó: Genevieve ENGEL / MTI

Mérlegelés ugyanakkor nincs: független attól, hogy milyen okból távozik egy képviselő, jogosult a mandátum utáni pluszjuttatásra – ezt Sanne De Ryck, az EP sajtóreferense közölte a Blikk megkeresésére. 

Mint megírtuk, Szájer József múlt vasárnap jelentette be, hogy lemond európai parlamenti mandátumáról. A hivatalos indoklás szerint régóta érlelődött benne a döntés, amelyet a napi politikai küzdelmek miatt rá nehezedő lelki teherrel magyarázott. 

Kedden azonban a belga sajtóból derült ki, a fideszes politikus távozása mögött egészen más okok húzódhattak meg. Szájer ugyanis pénteken egy olyan brüsszeli szexpartin vett részt, amin rajtaütött a rendőrség, a fideszes politikus táskájában pedig drogot is találtak. 

Index.hu

Related posts