Ezért ne telefonozzunk közlekedés közben – az autós a hibás, de gyakorlatilag a gyalogos figyelmetlenül belemegy a kocsiba – videó

Megosztás

A modern társadalom egyik fő lételeme az okostelefon, amit sokan szinte le sem tudnak tenni. De ideje lenne már megtanulni, hogy közlekedési helyzetekben ne a telefonunkat bámuljuk, mert így teljesen kizárjuk a külvilágot és egyébként elkerülhető veszélyhelyzetbe sodorhatjuk magunkat.

Szentendrén, még csütörtökön délután rögzített egy félelmetes helyzetet egy autós fedélzeti kamerája.

A helyzet a KRESZ szempontjából tiszta sor, DE:

Egyértelműen kivárta gyalogosunk a zöld jelzést, majd elindult.

A telefonjába meredve.

A lámpával biztosított gyalogátkelő közepe után kicsivel keresztezte az útját egy kanyarodó Opel, aminek a sofőrje – vélhetőleg az A-oszlop takarása miatt – nem vette észre a szabályosan átkelő gyalogost és elsodorta őt.

Az eset következtében a hölgy leejtette a földre a mobiltelefont, amibe pillanatokkal ezelőtt még bele volt meredve.

Ekkor a kijózanító jelenetet követően a telefont és önmagát összeszedve szerencsére ő is és az autós is tovább folytathatta útját.

Nem kérdés természetesen, hogy az autós volt a hibás,

DE NE SOHA NE KELJENEK ÁT, MÉG LÁMPÁVAL BIZTOSÍTOTT GYALOGÁTKELŐN SEM ÚGY, HOGY MÁS KÖTI LE A FIGYELMÜKET.

Az autós hibás, ugyanakkor a mi sérülésünket nagyban minimalizálhatja az, ha észrevesszük időben a figyelmetlen, hibázó sofőr által vezetett járművet, egyszerűen megállunk és megvédjük a testi épségünket. Erre azonban csak akkor van esélyünk, ha normálisan érzékeljük a külvilágot és nem feledkezünk teljesen a telefonunkba.

Bpiautosok.hu

Kapcsolódó cikkek