Gulyás szerint speciális szabályok kellenének karácsonyra, december 9-én lehet döntés

Megosztás

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága kedden Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter éves beszámolóját hallgatta meg, aki előbb különféle éves eredményekről, fejlesztésekről beszélt, majd válaszolt a bizottság tagjainak kérdéseire – tudósít a Telex.

A miniszter az MSZP-s Varga László kérdésére válaszolva a koronavírus-járvány kapcsán elmondta: a tetőzésre „számtalan” mérés van: egyik december 2-t, egy másik január végét mondja. Nagyjából tehát decemberre és januárra teszik a tetőzés időpontját, bíznak benne, hogy lesz vakcina, és akkor elmarad a harmadik hullám, mondta.

Gulyás beszélt arról is, hogy mi lesz a karácsonnyal, arról a következő héten döntenek majd, várhatóan december 9-én, szerdán a kormányülésen. Bár „az idei karácsony nem lesz olyan, mint az eddigiek”, de Gulyás személyes véleménye szerint a karácsonyi időszakra speciális szabályokat kell hozni, mint például hogy nagyobb család is összejöhessen, a beutazást pedig könnyítsék meg.

A miniszter ezek mellett a választási törvény módosításáról és Demeter Szilárdról is beszélt – további részletek a Telex cikkében.

Kapcsolódó cikkek