Nem Mészáros és Csányi a leggazdagabb emberek Magyarországon

Megosztás

Bár a különböző listákon nem rangsorolják őket, mert a nemzetiségük nem magyar, de Ruszlam Rahimkulovnak és testvérének, Timurnak óvatos becslés szerint is nagyobb a vagyona, mint Mészáros Lőrincnek és Csányi Sándornak együttvéve, írja a G7 portálra hivatkozva a Borsodihir.hu.

Mindketten orosz számazásúak, de nagyjából két és fél évtizede élnek Budapesten, itt jártak egyetemre és rendelkeznek magyar állampolgársággal.

A testvérek üzleti birodalmának legfontosabb cége a vagyonkezelőjük, az 50-50 százalékos tulajdonukban álló Kafijat Zrt. A vállalat neve évek óta szerepel az OTP legnagyobb részvényesei között és jelenleg is több mint 7 százalékos részesedése van a bankcsoportban, nála csak a Mol rendelkezik nagyobb OTP-pakettel. A Mol-ban szintén nagyrészvényes a Kafijat: tavaly év végén 3,4 százalékos tulajdonhányaduk volt. A testvérek tehát a két talán legjelentősebb magyar cég, az OTP és a Mol legnagyobb tulajdonosai közé tartoznak.

A testvérpár szinte teljesen ismeretlen Magyarországon, nyilvános fénykép sincs róluk. Egyáltalán nem jelennek meg a médiában.

Borsodihir.hu

Kapcsolódó cikkek