Érvénytelenítette az őszi félévet az SZFE vezetése

Megosztás

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) fenntartója mai döntésével megerősítette, hogy a továbbra is fennálló rendkívüli helyzetre tekintettel a tanulmányi kötelezettségek jogszerű teljesítésének feltételei az Egyetemen nem állnak fenn – derül ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem új fenntartójának péntek esti közleményéből, amelyet az Index idéz. Az 522/2020. (XI. 25.) Korm. rendeletre hivatkozva azt írják:

AZ SZFE-N AZ OKTATÁSI TEVÉKENYSÉG CSAK 2021. FEBRUÁR 1. UTÁN FOLYTATHATÓ. A RENDKÍVÜLI HELYZETTEL ÉRINTETT, 2020. ŐSZI FÉLÉV NEM SZÁMÍT BE AZ NFTV. 47. § (1) BEKEZDÉSE, 48. § (2) BEKEZDÉSE, 48/A. § A) PONTJA, VALAMINT 53. § (4) BEKEZDÉSE SZERINTI HATÁRIDŐBE.

Hozzátették: a fenntartó felkéri az intézmény vezetését, hogy intézkedjen a tanév szükség szerinti meghosszabbításáról azzal, hogy az első féléves tárgyak teljesíthetőségét a következő félévek során lehetőség szerint biztosítsa.

Az egyetemet fenntartó kuratórium november 6-án döntött arról, hogy a tanév 2021. február 1-től folytatható az intézményben, ezután több hallgató és oktató Aáry-Tamás Lajoshoz, az oktatási jogok biztosához fordult. Aáry-Tamás Lajos tegnapi jelentésében kezdeményezte, hogy a kuratórium haladéktalanul vonja vissza a jogsértő, törvényes alapot nélkülöző döntését.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek