Játszva is lehet az újrahasznosításról tanulni – “Kukasulit” nyitott a MiReHu

Megosztás

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjához csatlakozott Miskolcon a MiReHu Nonprofit Kft. is. Első lépésként pályázatot hirdetett miskolci alap és középfokú oktatási intézmények részére belső szelektív hulladékgyűjtő edényzet beszerzésére, melyre ezen e héten várják a pályázatokat az iskoláktól.

A programot kiegészítve a hulladékcsökkentés fontosságára külön is felhívta a figyelmet: Egy Szemléletformáló termet alakítottak ki, ahol az óvodás és iskolás korosztályt megcélozva, az ő nyelvükre lefordítva a környezettudatos nevelés jegyében tartanak majd szemléletformáló előadásokat és foglalkozásokat.

A szemléletformáló terem nem csak az Európai Hulladékcsökkentési Héten nyit ki, hanem a mostani megnyitást követően folyamatosan látogathatóvá válik, és az abban folyó szemléletformáló tevékenység a jövő generációját látja el olyan tudással, melyet a mindennapokban alkalmazva egy élhetőbb, zöldebb jövőt biztosíthatnak.

A szemléletformáló terem a cég miskolci telephelyén egy üzemi épületben kapott helyet, ami azért is szerencsés, mert az elméleti oktatás után egy telephelyi séta alkalmával a testközelből lehetünk tanúi a hulladékfeldolgozás folyamatának. A telephelyen mind a háztartási, mind az ipari jellegű hulladékok kezelése folyik, ezért olyan többletinformációkat is át lehet adni, amely máshol nem tudna megtörténni.

A szemléletformáló teremben a Zöld Kör szervezettel közösen egy Kuka-suli kapott helyett, amelyben szemléltető tablókon bemutatásra kerülnek a gyerekek nyelvén a meghatározó hulladékáramok, azok gyűjtési módjai, környezeti kockázatai. Az információk átadását követően a gyerekeknek lehetőségük van a megszerzett tudást már a teremben gyakorlatban kipróbálni, melyhez több eszköz áll rendelkezésre.

A pandémiás helyzet megszűnését követően a Mirehu Nonprofit Kft. szemléletformáló terme nyitva áll az óvodák, iskolák részére, ahová a cég elérhetőségein lehet bejelentkezni.

Kapcsolódó cikkek