Nemsokára itt a Hulladékcsökkentési Hét

Megosztás

Idén november 21 és 29 között rendezik meg az Európai Hulladékcsökkentési Hét programsorozatot. A civilek részvétele mellett a borsodi Iparkamara felhívja a vállalkozások figyelmét is a programsorozatban való részvételre.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet minden év novemberének utolsó hetében rendezik meg. A fenntartható jövő érdekében 2009-ben indított kezdeményezésben résztvevő országokban egy teljes héten keresztül lelkes önkéntesek, saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a keletkezett mennyiség csökkentésére, a termékek újrahasználatára, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. A főszervező EWWR – European Week for Waste Reduction – a hulladékok problémájával foglalkozik európai szinten.

A kezdeményezéssel ösztönözni kívánja a lakosságot, hogy az élhetőbb, tisztább környezet és a környezetkímélőbb életmód érdekében tudatosan figyeljenek mindennapi fogyasztási szokásaikra. Az Európai Hulladékmentes Hét remek lehetőség közösségek, civil szervezetek, oktatási intézmények, magánszemélyek és intézmények számára, hogy hulladékképződést megelőző, újító ötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet egy tisztább jövő lehetőségére.

A programról további információ és felhasználható ötletek a következő linken érhetők el:
https://hulladekcsokkentesihet2020.hu/
http://szelektalok.hu/

Kapcsolódó cikkek