Nemrég még eltúlzottnak tartotta a felhajtást a vírushelyzet okán, most egy nap különbséggel elvesztette mindkét szülőjét a Covid miatt

Megosztás

Szilvia úgy gondolta, őket ez nem sújthatja, a veszély eltúlzott a média által, de mindannyian megfertőződtek, ő maga is súlyos állapotban kórházba került, szüleit pedig már nem is lehetett megmenteni.

Szilvia jelenleg is kórházban fekszik koronavírus-fertőzéssel. Itt kapta az értesítést: édesapját elvitte a járvány. Hamarosan ismét tragikus hírt kapott, ezúttal az édesanyjáról.

Szilvia elismeri, hogy korábban túlzásnak tartotta a maszk folyamatos viselését, az emberek félelmét, most azonban sajnos saját bőrén tapasztalja meg a valóságot.

EGY HETE VESZÍTETTE EL ÉDESAPJÁT, A 75 ÉVES FERENCET ÉS ÉDESANYJÁT A 73 ÉVES JOLIKÁT. AZ ASSZONY KÖNNYEIVEL KÜSZKÖDVE – A HATVANI KÓRHÁZ KORONAVÍRUS-OSZTÁLYÁN LÁBADOZVA – MESÉLTE EL AZ ELMÚLT HETEK KÁLVÁRIÁJÁT A BORSNAK.

HASONLÓ TÜNETEK

– Mindannyian megkaptuk az influenza elleni védőoltást, így mikor édesapám rosszul érezte magát, arra gondoltunk, a vakcina dolgozik benne – fogott bele a család tragikus történetébe Szilvia, aki egy fedél alatt élt a szüleivel.

– Két nap múlva édesanyám is hasonló tünetekre panaszkodott – láz, végtagfájdalom, torokfájás –, és édesapám állapota is romlott, már alig tudott enni, fájt mindene. Újabb két nap múlva nálam az összes COVID-tünet jelentkezett, így anyukám értesítette a háziorvost, aki PCR- tesztet kért – emlékezett vissza Szilvia.

© Knap Zoltán

A mintavételt követően Ferenc állapota olyan súlyossá vált, hogy azonnal mentőt kellett hívni.

A MENTŐBEN BEIGAZOLÓDOTT A COVID-GYANÚ, AKKOR APU MÁR KOMOLY LÉGSZOMJJAL KÜZDÖTT, ÍGY AZONNAL KÓRHÁZBA SZÁLLÍTOTTÁK. NEM AKART MENNI, ATTÓL FÉLT, HOGY NEM JUT MÁR KI A KÓRHÁZBÓL. MÁSNAP REGGEL ÚJABB SZIRÉNÁZÓ MENTŐ JÖTT, AKKOR ÉDESANYÁMAT ÉS ENGEM IS BEVITTEK.

Először Ferenc, később Jolika is érezte magán a tüneteket. Mindkettőjüket mentő vitte kórházba, de sajnos a vírus legyőzte őket

„ANYU IS ELMENT”

Ferencet a kórház második emeletén kezelték, ott, ahol a súlyosabb eseteket látják el.

– Apu először oxigénmaszkot kapott, ekkor még beszéltünk is telefonon. Azt mondta, jobban van. Sajnos ekkor hallhattam utoljára a hangját – fakadt könnyekre Szilvia. – Miközben aput gépre tették, anyunak is súlyosbodott az állapota, így őt is felvitték a második emeletre, ahol azonnal lélegeztetőgépre került. Ami ezek után jött, azt senkinek nem kívánom. Mivel a nővérem tartotta a kapcsolatot az orvosokkal, ő értesített róla, hogy édesapám elhunyt. Még fel sem ocsúdtam, mikor másnap újabb telefont kaptam: anyu is elment – mondta megtörten Szilvia, aki több napra olyan sokkos állapotba került, hogy nem tudtak vele beszélni a testvérei.

Az elhunyt házaspár lánya, Szilvia három hete beteg, a hatvani kórház koronavírus-osztályán fekszik, lassan javul az állapota

LASSÚ A GYÓGYULÁS

Szilvia már három hete pozitív, kedden kezdett el végre kicsit jobban lenni.

– Végre elmúltak a rettenetes kínjaim, a hát- és fejfájdalmam, égő érzés a mellkasban, a zihálás, érzem, hogy lábra fogok állni! Hosszú lesz az út úgy a testi, mint a lelki felépülésig, de szerencsés vagyok, mert fantasztikus testvéreim vannak, akik mindenben segítenek.

Szilvia azért osztotta meg az országgal a család fájdalmát, hogy megmutassa, mire képes a koronavírus.

„BETARTOTTUK AZ ALAPVETŐ SZABÁLYOKAT, DE ÉN NEM HITTEM BENNE, HOGY EZ AZ ALATTOMOS VÍRUS BEKERÜLHET A CSALÁDBA. MINDENKIT ARRA KÉREK, TEGYEN MEG MINDENT MÁSOK ÉS SAJÁT MAGA VÉDELME ÉRDEKÉBEN!”

Borsonline.hu

Kapcsolódó cikkek