George Clooney reagált a kormánypárti vádakra: “Orbán propagandagépezete hazudik”

Megosztás

Clooney reagált a vádakra, illetve hosszabban is beszélt a magyarországi helyzetről. A Telex egyik olvasója kereste fel a színész képviselőjét, Stan Rosenfieldet, majd továbbította a választ, amelynek hitelességéről a közlése előtt a Telex is megbizonyosodott.

Clooney mondandójának a lényege, hogy a Soros befolyásáról szóló vád hazugság, Soros Györggyel egyszer találkozott egy menekültválságról szóló ENSZ-tanácskozáson az amerikai elnökkel együtt, a fiával pedig egy davosi eseményen futott össze.

„Ebben ki is merül a kommunikációm Soros Györggyel. Orbán propagandagépezete tehát hazudik, pont.”

Ezután a színész felidézi, hogy a Soros család jelentős támogatást nyújtott a szegények és a menekültek oktatására és jogi megsegítésére a világban, illetve hogy a rendszerváltás környékén maga Orbán is Soros-pénzen tanult Nagy-Britanniában, és a kormánya is fogadott el tőle támogatást „a régi szép időkben, amikor Orbán Viktor kiállt a kommunizmussal szemben”.

Kitért a nagy hazai karriert befutott nyilatkozatára is:

„Szégyellném magam, ha nem szólalnék fel nyilvánosan az efféle tekintélyelvűség ellen, amelyben az Orbán-rezsim az ellenőrzése alá vonja a médiát, a cégeket drákói adószabályoknak veti alá, elhallgattatja a szabad sajtót, csak az ő engedélyükkel fotózható a drótkerítésük, démonizálja a jogfosztottakat, és a szélsőjobb felé kacsintgat.”

– derül ki a válasz tartalma a Telex cikkéből.

Kapcsolódó cikkek