A hulladékmentes konyha egyálalán nem lehetetlen

Megosztás

Molnár Klára, az 5 elemes étrend szerzője beszélgetett Kocsis Dórával, aki a Talpalatnyi történetek blog egyik alapítója.

Dóri éppen egy olyan szakácskönyvön dolgozik, melyben a hulladékmentes konyhája mindennapjaiba enged bepillantást: az évszakokat követő vegetáriánus receptjei mellett megosztja a beszerzési forrásait, a zöldebb bevásárlás lehetőségeit, a tárolás fortélyait, a konyhai hulladékok felhasználási lehetőségeit. A könyve tavaszra várható, és nem csak azért várom nagyon, mert egy igazi hiányt pótol a receptes könyvek között, hanem azért is mert a háttérben egyműködések sora bújik meg: a lelkes és profi lánycsapat (fotós, szerkesztő-tervező, szakács), a hulladékmentes háztartás más képviselőinek vendégreceptjei is helyet kapnak.

Ha szeretnéd nyomon követni a szakácskönyv születését, akkor itt találod a könyv bővebb leírását: ZEROWASTE KONYHA.

Kapcsolódó cikkek